Wist u dat?

Wat betekend Denier?

Denier is een eenheid van garen Het eenheidssymbool is Td.
Td is afkomstig uit de zijde-industrie en wordt nog steeds gebruikt voor de aanduiding van het garen waaruit kousen en panty's gebreid worden. Td is het gewicht in gram van 9000 meter garen. Bekende nummers zijn 20, 40 en 60 denier. Bij de gewichtsnummering bestaat er een evenredig verband tussen garendikte en garennummer: een dikker garen heeft een hoger nummer. Met als aantekening dat de grondstof 100 % gelijk moet zijn.

Aangezien het denier getal zijn herkomst heeft uit de tijd dat men maar een grondstof gebruikte namelijk zijde moet men met de moderne materialen goed op letten op de samenstelling van de garens
Voorbeeld:
Merk oroblu
Artikel suntime
Samenstelling 61 % polyamide 39% polyuretaan
Aanduiding op de verpakking 15 denier
Beeld op het been ultra transparant, bijna onzichtbaar (ziet eruit als een 12 denier)

Merk oroblu
Artikel club 15
Samenstelling 89 % polyamide 11% elastan
Aanduiding op de verpakking 15 denier
Beeld op het been transparant, mooie dunne panty

Welke Panty kiezen?

Hoe dik of doorzichtig een panty moet zijn is afhankelijk van het seizoen, maar meer nog van de outfit die je draagt

We kunnen de panty’s qua dikte verdelen in de volgende groepen:

  • Ultra transparant 8 t/m 12 denier
  • Transparant 15 t/m 20 denier
  • Semi- transparant 30 t/m 40 denier
  • Opaque 50 t/m 120 denier

Ultra transparante panty’s zijn zo transparant dat het lijkt of je geen panty aan hebt. Deze panty is dus altijd de juiste keus voor een in de zomer. Ze geven je benen een natuurlijke teint. Onder een galajurk, cocktailjurk of mooie zomerjurk, is deze panty perfect te dragen naar een bruiloft. Let er op dat je een kleur kiest die zo dicht mogelijk bij je eigen huidkleur past .In de winkels vind je kleurstalen en als je die op de binnenzijde van je pols test krijg je het beeld van de kleur die je been heeft omdat je bennen vaak iets lichter zijn dan de bovenkant van je hand.
Er zijn meerdere keuzes mogelijk voor een zomer panty. Algemene kenmerken, mooi ultratransparant beeld, onversterkt broekje, onversterkte teen.
Maar U kunt ook kiezen voor de Sunny 8 denier van Oroblu, deze panty heeft geen tenen waardoor je hem kunt dragen met je open pumps.
Transparante panty’s zijn panty’s waar je het been nog goed doorheen kunt zien. Doordat de panty zo doorschijnend is matched deze heel gemakkelijk bij de kleding.
Semi- transparante panty’s zijn nog een beetje doorschijnend. Je kunt de panty zowel sportief als chic dragen. Een bijkomend voordeel van deze panty is dat ze eventuele oneffenheden op de benen camoufleert. De Shock Up 40 van Oroblu heeft een corrigerend effect op de buik, heupen en dijen. Een push-up effect voor de billen zorgt voor een mooi gevormd figuur in je strakke jurk.
Opaque panty’s zijn ondoorzichtig. De panty is door de dikte sterk en in een kleurtje kan het een hele mooie eyecatcher zijn. All Colors 50 denier van Oroblu is bij ons verkrijgbaar in Te dragen in het herfst of winter seizoen of als het net een minder zonnige/warme dag lijkt te worden, (anders kunt u beter kiezen voor een (ultra) transparante panty.)
Er zijn ook katoenen of wollen panty’s/maillots verkrijgbaar, Het verschil met een dikke panty is vooral de structuur van het breisel. Een panty wordt gebreid van gladde ronde kunstmatig gevormde vezels. Een katoenen of wollen product is een draad opgeboud uit vezels , waardoor de maillot ook een iets ongelijke structuur heeft. Draag je een stoer wollen of leren rokje of jurkje dan is een iets grovere panty/maillot heel leuk, maar onder een wat chiquere outfit is het mooier om een dunne of dikkere gladde panty te dragen.
Tot slot nog een tip, neem altijd een extra panty mee in je tasje, panty’s zijn nou eenmaal kwetsbaar en je wilt niet heel de dag met een ladder rond lopen.